Sollicitatieproces

Ben je enthousiast geworden na het lezen van een vacature? Ga je solliciteren? Hieronder lees je meer over het sollicitatieproces van SCOL.

Wij hebben het sollicitatieproces zoveel mogelijk geautomatiseerd. Dat betekent dat je altijd via onze website je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar ons verstuurt. Als wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, sturen we je vervolgens een e-mail waarin we je vragen een persoonlijke login aan te maken op het sollicitatieportaal van SCOL. Op deze persoonlijke pagina vind je dan alle informatie met betrekking tot jouw sollicitatie op één plek terug.

Hoe werkt het sollicitatieproces?

Stap 1. Klik op de knop 'Solliciteren' bij de vacature waarop je gaat solliciteren.

Stap 2. Vul al je gegevens in. Voeg je CV en motivatie (brief) toe.

Stap 3. Kies 'Aanmaken' en jouw sollicitatie wordt verstuurd.

Stap 4. Je ontvangt een bevestigingsmail waarin wij jou vragen om een persoonlijke inlog aan te maken. Vanaf nu heb jij een persoonlijke pagina op het sollicitatieportaal en kun je inloggen op www.werkenbijscoleiden.nl door rechts bovenin op 'Inloggen' te klikken.

En dan...?

Jouw sollicitatie komt binnen bij de verantwoordelijke van de vacature.

Hij/zij zal de sollicitatie beoordelen en afhandelen. Je ontvangt altijd uiterlijk binnen 2 weken een uitnodiging of een afwijzing telefonisch of per mail naar aanleiding van je sollicitatie.

En als je na een aantal gesprekken wordt aangenomen, word je gevraagd om de daarvoor benodigde documenten op je persoonlijke pagina te uploaden en wordt deze daarna omgezet naar een SCOL-medewerker account.

Bewaartermijn:
Wij bewaren je persoonsgegevens en sollicitatie tot maximaal 1 maand na sluiting van de betreffende vacature, of in geval van een open sollicitatie tot maximaal 1 maand na afronding van de sollicitatie.
Je kan ook zelf aangeven dat wij jouw gegevens langer mogen bewaren door dit veld aan te vinken binnen je sollicitatie. In dat geval bewaren wij jouw gegevens maximaal een jaar.
Na deze bewaartermijnen worden je persoonsgegevens volledig verwijderd uit ons systeem.